Online Business Modal RM10.00



Assalamualaikum,

Ape bende la pulak DanaNiaga2u.com nie Opah?haha..Opah pon baru je terbace tentang DanaNiaga2u.com nie..Basicly website nie untuk affiliate program.. Bermodalkan RM10.00 korang boleh join affiliate program nie..

Dah menatang ape lak affiliate nie? hehe..Secare ringkas, affiliate program nie promosi perniagaan n korang akan dapat income.. So Opah pon study la pasal affiliate program nie..n JOIN!!haha..x salah mencube btol x?modal serendah RM10.00 and 100% komisen??..rugi la klau x try..sekarang nie RM10.00 boleh bli ape je..so better try dari x buat langsung.

So DANANIAGA2U.COM PENIPU??Tu Opah xtaw lagi..sebab this is my first post for DanaNiaga2u.com..hasil belom nampak lagi...so kne tunggu sikit..tgk outcome mcam mane..so korang pon boleh try jugak..RM10.00 ok sgt la kn?huhu..selamat mencube!!Boleh klik link kt bawah untuk more info..

DANANIAGA2U.COM

Sekian..Wassalam..
JANA SIDE INCOME ANDA HARI INI
9/27/2016

JANA SIDE INCOME ANDA HARI INI



Damai Cafe



Assalamualaikum,

Berkurun da Opah x update blog nie..haha..kaku je Opah tengok..Maklumlah, busy dengan dunia nyata..x sempat nk berceloteh kt alam maya nie..Today just simple update..Yezzaa..food hunter skali lagi..Kali nie kte terjah Nasi Lemak Damai Cafe..

Tempat sempoi..best lepak2..Opah seje jalan2..tgk2 ramai je..padu je cafe nie..skali da try..memang padu pon!!haha..



Ape menarik nyer kn?nasi lemak je kot..huhu..tunggu dulu..menarik kt sni ade bakar2..sotong..ayam..ikan..fuh..terbaik..So Opah memang peminat tegar sotong..ape lagi..Sotong bakar satu..haha..



Tu dia Nasi Lemak Damai Cafe

Ayam bakar

Sotong bakar

 Hehe..nampak sedap kn?p la ramai2 Nasi Lemak Damai Cafe..hehe..selamat mencube!!sekian,,Wassalam


Kte pekene Nasi Lemak Damai Cafe malam nie....


Damai Cafe

Instagram Damai Cafe Alamat: DAMAI CAFE PANTAI SENTRAL PARK NO.7 TERMINAL IKS PANTAI DALAMJLN PANTAI DALAM, KUALA LUMPUR.

Lagi tempat makan menarik:

MAKANAN SEDAP AREA PANTAI DALAM
9/20/2016

MAKANAN SEDAP AREA PANTAI DALAM




Assalamualaikum,

Haha..setelah sekian lame akhirnyer rekod 100m Malaysia dipecahkan. Pemegang rekod Malaysia sebelum ni Watson Nyambek 10.30. Pemegang rekod baru Khairul Hafiz Jantan memeceahkan rekod dengan larian 10.18 kt SUKMA 2016....Woaaa..laju ooo..Mungkin lepas nie boleh bersaing ngan Usain Bolt..haha..kipidap!!

Jom usha video Khairul Hafiz Jantan..



Fuhh..Semangat Opah nk start jogging lepas nie..nk pecah rekod berbasikal pusing Malaysia 18 kali,,hehe,,nk jugak nama masuk Malaysia Record..x gitu?haha...

Sekian, Wassalam..
REKOD BARU 100m MALAYSIA
8/02/2016

REKOD BARU 100m MALAYSIA



Assalamualakkum,

Alhamdulillah di petang yg ceria ini Opah masih diberi kesihatan untuk update blog Opah nie..haha..kali pasal pe Opah?pasal mkn..sbb Opah suke mkn..so nk jom kte terjah U-Cafe nie..


Opah pegi time bulan Ramdhan hari tu..lame sgt x buat post..hari nie Opah rajin skit..haha..For bulan Ramadhan xde buffet jgk..sbb most of cutomer nk ala carte..termasuk la Opah..so if korang nk pg bulan2 pose nie better buat reservation..

Opah x ingt la ape Opah order..tp gambar de la.if nk try t g sne tunjuk gambar..hahaha..so korang agak kn..rupe pon da menarik..hehe..









Enviroment pulak ok..best je nk lepak2..so bole pilih..indoor or outdoor..decoration pon menarik...dari segi harge pon berpatutan..xde la mhl sgt..xde murah..hehe..Opah de bace da lme jgk U-Cafe nie da bkk..tp Opah je jarang ke area sne..hehe..


Senarai Menu






Kalau nk try cafe nie betol2 kt pintu masuk Wangsa Walk..Mintak maaf la ye gambar sape2 yang termasuk tu..hehe..

Sekian..Wassalam..

Lagi tempat makan menarik:
























Tempat makan best Wangsa Walk
8/02/2016

Tempat makan best Wangsa Walk

Platform Perniagaan

Assalamualaikum..

Ape platform perniagaan?Platform perniagaan dalam bahase pasar nyer perniagaan jenis ape yang kite nk buat and cara kita jual barangan or services kepada pelanggan. Opah bagi tips so korang decide sendiri platform mane korang pilih supaye bersesuain dengan perniagaan korang.

Online versus Conventional

Masa

Untuk online business waktu perniagaan lebih panjang berbanding conventional. Perniagaan still berjalan even korang tengah mandi..haha..sangat sesuai untuk sape2 yang nk buat part-time online business. Berbanding dengan conventional which korang kene physically exist dekat tempat perniagaan. Time consuming betol x?

Promosi

Online marketing lebih meluas berbanding dengan perniagaan conventional. Tapi perlu diingat rata-rata lebih tertatik dengan banner berbanding online sales. Terpampang luas sales 50% lagi menarik dari korang tengok website..haha..

Barangan

Peningkatan penjualan online product memang meningkat dari setahun ke tahun berikut nyer. Tapi ade certain barangan yang tak boleh dijual secara online. Ramai lagi pelanggan yang suke produk depan mate so bole rase sendiri barangan tersebut sebelum buat belian.

Kos Semasa

Dari segi perbandingan kos, kos untuk memulakan perniagaan nline lebih rendah berbanding dengan conventional. Banyak kos dapat dikurangkan contoh macam sewa, gaji staff and overhead.

Customer Long-term Relation


Customer relation sangat penting untuk proses penjenamaan dan meningkatkan peluang untuk repeat customer. Perniagaan conventional mempunyai hubungan pelanggan lagi baik berbanding dengan online business. 

Sekian, Wassalam.
Online versus Conventional
7/19/2016

Online versus Conventional